Στα πλαίσια σχολικής ανταλλαγής μαθητών, που υποστηρίζεται και επιδοτείται από το ΕΓΙΝ (Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας), το 1ο Γυμνάσιο Καβάλας υποδέχτηκε την Κυριακή 21/04/2024 12 μαθητές/τριες και 2 εκπαιδευτικούς του Johannes-Scharrer-Gymnasium της Νυρεμβέργης.

 

Στο πρόγραμμα είχαν τη χαρά να συμμετέχουν από το 1ο Γυμνάσιο Καβάλας 12 μαθητές/τριες, με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ. Θεοφιλίδου Καλλιόπη και Τσακαλίδου Αλεξάνδρα καθώς και η διευθύντρια του σχολείου κ. Αμερικάνου Παναγιώτα.

 

Η ομάδα των μαθητών και των εκπαιδευτικών από τη Γερμανία μαζί με τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Καβάλας επισκέφθηκαν, εκτός από την γραφική πόλη μας και άλλα μέρη ιστορικού ενδιαφέροντος και φυσικής ομορφιάς του νομού μας, όπως τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και το νησί της Θάσου.

 

Επίσης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας την Δευτέρα 22/04/2024.

 

Τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των δύο σχολείων καλωσόρισαν την Τρίτη 23/04/2024 ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Χριστόδουλος Μιχαλάκης και η Διευθύντρια Τουρισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Καβάλας κ. Γανίτου Κορίνα, οι οποίοι τους ενημέρωσαν τόσο για την ιστορία της πόλης όσο και για την τουριστική της ταυτότητα και τους προσέφεραν αναμνηστικά δώρα.

 

Οι μαθητές των δύο σχολείων είχαν τη ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους καλύτερα και να συνεργαστούν μέσω διαφόρων δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν.

 

Η παραμονή τους στην πόλη μας ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες εντυπώσεις την Παρασκευή 26/04/2024.

(δελτίο Τύπου 1ου Γυμνασίου Καβάλας)